190 000 Kč za ošetření hlavy? Léčebné výlohy v zahraničí mohou jít do milionů!

Žaludeční či střevní potíže, šlápnutí na ježka, podvrtnutý kotník, rozseknuté koleno, bolavý zub či vysoký krevní tlak. To vše nám dokáže zkazit dovolenou. O to více těm, kteří při uspěchaném odjezdu zapomenou na cestovní pojištění.

 

Náklady na léčbu v zahraničí se mohou vyšplhat na milionové částky. I banální věc jako ošetření zubů nebo problémy se slepým střevem pak výletníka mohou vyjít pěkně draze! V České republice hradí všechny náklady spojené s léčbou zdravotní pojišťovna. Kartička pojištěnce Vám ale v zahraničí moc nepomůže. 

 

Ať už si cestovní pojištění zařizujete sami nebo ho kupujete u “cestovky”, vždy si zkontrolujte rozsah krytí a limity plnění. Co rozhodně nesmí chybět? 

  1. pojištění léčebných výloh (minimálně na 5.000.000 Kč)
  2. pojištění asistenčních služeb + právní ochranu
  3. pojištění odpovědnosti za škodu na majetku i zdraví
  4. pojištění zavazadel 

Pojištění léčebných výloh je samozřejmostí. Zaplatí za Vás ošetření v nemocnici a případné další léčebné výlohy. Neméně důležité je i pojištění asistenčních služeb, tlumočení a právníka na telefonu. Často se totiž stává, že místní orgány nemluví moc dobře anglicky. Vám se pak při podvrtnutém kotníku někde na tůře těžko vybaví základní slovíčka bulharštiny, maďarštiny nebo řečtiny, abyste si zorganizovali pomoc. 

Před sjednáním pojištění si dobře rozmyslete, co na dovolené plánujete zažít. Extrémní sporty jako bungee-jumping, potápění, stejně jako např. jízda na čtyřkolce nebo na vodním skútru bývá u některých pojišťoven ve výlukách. Můžete pak být nemile překvapeni. 

Pozor si dejte zejména na cestovní pojištění k platební kartě! Často kryje opravdu jen to nejzákladnější a Vy si tak třeba ošetření zubů musíte zaplatit ze svého.

V případě, že váháte, jakou pojišťovnu a jaký limit krytí zvolit, obraťte se na náš tým odborníků. Doporučíme Vám vhodnou variantu přímo pro Vaši cestu a k tomu pro Vás máme 50% slevu až do konce prázdnin! Vše vyřídíte on-line a to během 2 minut.

Zpět do kategorie: Pojištění
Zobrazit detail služby: Pojištění