7 tipů pro začínající investory. Jak vyzrát nad krizí?

Koronavirus na nás lítá ze všech stran. Dopadají na nás informace, které bývají extrémně negativní, karantény, ekonomická krize… jde z toho hlava kolem.

Pojďme si tyto chvíle zpříjemnit něčím pozitivním! Investiční trhy hlásí výprodeje. A co to znamená pro již zkušeného investora? Nakupovat, nakupovat, nakupovat a vytěžit co nejvíc peněz. Opatrnost je ale i přes to velmi důležitá. Dáváme Vám proto 7 zásadních tipů. Tak pojďme do toho! 

 

  1. Nepanikařte! Akciové trhy sice hlásí propad, ale díky tomu můžete nakupovat VE SLEVĚ. Neprodávejte se ztrátou, v budoucnu by vás to mohlo dost mrzet, protože je budete moci prodat mnohem dráž, a své peníze tak zhodnotit. Realizujte ZISK, nikoliv ZTRÁTU, kterou vám už nikdo nenahradí. 
  2. Mějte finanční rezervu! Tu odhalíte díky správně nastavenému finančnímu plánu. Nedoporučujeme za každou cenu investovat, když nemáte k dispozici volné finanční prostředky. Optimální je mít minimálně 6 měsíců pokrytých. 
  3. Investujte pravidelně! Pravidelná investice do investičních fondů pro vás znamená “průměrování ceny”. Důležitá je pravidelnost udržet a případně investici navýšit. 
  4. Diverzifikujte své portfolio! Investujte své volné peníze mezi více investičních nástrojů. Možné riziko ztrát díky tomu zmírníte. Buďte si ale jistí do čeho investujete.
  5. Dejte si pozor na nebezpečné investice, podvody a pyramidy! A v tuto dobu obzvlášť. Pokud si nejste na 100% jistí, neriskujte. Nechte si poradit od profíků, kteří tomu rozumí, investují dlouhodobě své peníze a díky tomu sbírají nespočet zkušeností. Klidně se zeptejte jaké je jejich portfolio. Peníze, které do tohoto zkušeného poradce investujete, se vám díky jeho radám vrátí několikanásobně.

    Poslechněte si náš podcast Peníze nikdy nespí s investičním specialistou Viktorem Jurčíkem, který Vám prozradí na co si dát pozor a jak nebezpečné investice odhalit.

 

 

 

  1. Buďte ve střehu a optimalizujte své portfolio! Mějte dokonalý přehled o jednotlivých investicích, jedině tak nešlápnete vedle a nepotopíte investované finance.
  2. Máte volné peníze? Nenechávejte je pod polštářem užírat inflací! Nyní je inflace 3,7% p.a., což je šílené. Největším strašákem zkušeného investora nejsou propady na akciových trzích a krize, ale dlouhodobá inflace! Na nic nečekejte a peníze zhodnoťte.

 

Máte otázky?
Potřebujete poradit?
Chcete mít jistotu, že jsou vaše finance uloženy na správném místě a efektivně?
Nebo chcete mít svého vlastního zkušeného investora, který se vám bude o vaše portfolio dlouhodobě starat?

Obraťte se z pohodlí domova s důvěrou na Viktora. Přes kontaktní formulář, naší FB stránku, 
nebo telefon +420 777 173 760, zkrátka co je vám nejpohodlnější.

Jsme tady pro Vás. Pracujeme online a nebráníme se ani videohovoru.

Zpět do kategorie: Investice
Zobrazit detail služby: Investice